Creatieve jeugdjaren

Piet Snel, een 71 jaar geleden in Gouda onder een gunstig gesternte geboren babyboomer. In materiële schaarste doch met maximaal liefde&aandacht en burgermansfatsoen opgevoed. Artistiek opvallende boodschappen overbrengen op papier was toen al zijn tomeloze hobby.

Zat als kleuter altijd al te tekenen. Maakte nadien in zijn jeugd vele grote tekeningen van o.a. de Flintstones die hij voor een paar kwartjes verkocht.    

Het ‘handelen en ondernemen’ in illustraties en kunstvormen zat er al vroeg in. Later na wat baantjes als leerling-etaleur en reclame-ontwerper, amper adolescent af, als zelfstandig reclamemaker gestart. Deze dienstverlening alras uitgebouwd tot een communicatiebedrijf van enige omvang. Na de overname hiervan rond het millennium een penselen- en pennenlikkende, zich achter computers of ezels verschuilende schilder/schrijver geworden.

Hij bestudeert en becommentarieert als een moderne Simon Carmiggelt luchtig filosofisch in woord en beeld de actuele (on)vrede van mens en maatschappij. Vrijwel wekelijks stuurt hij belangstellenden de laatste creatieve uitspatting op die als nieuwe pagina in zijn derde boek gaat fungeren.